Úvodní stránka » Připomínky ke stravování » Připomínky ke stravování

Přidat komentář

1+1+jedna

Zvýrazněné položky jsou povinné.

Přehled komentářů

  1. RE:fronty (Tomáš Mitlehner, 19. 10. 2014 16:43:01) Odpovědět

    Dobrý den,
    k Vašemu dotazu. Pedagogický dozor je na každém patře. Má kromě hlídání za úkol doplňovat stravovací inventář, dbát na čistotu, pořádek stolů a prostor v šj. Z toho důvodu nemůže neustále stát u fronty a hlídat neukázněné žáky, aby někdo nepředbíhal.
    Pokud, ale v daný den byl problém s předbíháním, měla jste to hlásit pedagogickému dozoru, který by jistě zakročil a ne si to nechat líbit. Ted už asi těžko něco vyřešíme.
    Minulý školní rok ze strany žáků gymnázia byla dána myšlenka a podnět na výrobu odznáčků se symbolem NEPŘEDBÍHÁM A NESTYDÍM SE ZA TO. Mělo se jednat o demonstraci proti předbíhání a zároveň pro příkladné chování pro ostatní. Odznáčky šj zaplatila a předala žákům. Momentálně nevím v jaké fázi je propagace pro nové žáky.
    Chování žáků a vulgarismus je kapitola sama pro sebe. Těžko školní jídelna změní chování a vyjadřování dětí. Tam bych hledal příčinu někde jinde.
    Co se týče jídla, které nebylo nebo dojde jsem se už vyjadřoval k problematice výše v komentářích.
    S pozdravem
    Tomáš Mitlehner

  2. Fronty (Helena Novotná, 15. 10. 2014 20:10:21) Odpovědět

    Zajímalo by mě, jak je možné, že po 25ti minutách čekání ve frontě, jsem nebyla ani v polovině, protože mě a mé kamarádky předběhlo asi 50 lidí a vrcholem bylo to, že došel vrabec z kance i jelení filé. Žádám o nějaký dozor. Když někoho okřiknu, že se nepředbíhá, tak mě například 12 letá dívka poslala cituji "dop*dele".
    Jistě chápete, že nemám prostě celý den na to, tam stát a stravuji se tam již 7 let, co studuji na gymnáziu a tohle jsem nezažila prvně.

  3. RE:odběr jen polévky (Mitlehner Tomáš, 18. 1. 2014 14:38:13) Odpovědět

    Dobrý den,

    k Vašemu dotazu: celý týden kromě pátku je na výběr ze tří jídel. Z důvodu výrobní kapacity nejsme schopni garantovat všechna tři jídla do konce výdeje. V daný den, kdy došly kuličky bylo neustále na výběr ze dvou jídel. Není možné, aby dítěti byla namarkována jen polévka. Dle výpisu Vaší dcery bylo odebráno MENU. Pokladní by nepustily dítě jen s polévkou. Pro případnou kontrolu Vám můžeme zaslat konzumaci za celý měsíc na e-mail, který nám sdělíte.

    T.M.

  4. odběr jen polévky (Jindřich Krčmář, 16. 1. 2014 18:35:25) Odpovědět

    Dobrý den, rád bych se zeptal, jak je to s
    obědy u školáků. Pravda je, že kolikrát si děti
    již ze dvou jídel nevyberou (viz 15.1.) tvarohové
    kuličky nebyly. Dají si jen polévku a prý je jim
    účtována celková cena oběda tj. 28Kč. Není
    to za polévku až moc? Díky za odpověď a
    případné řešení. JK

  5. Re: výdejní doba (Tomáš Mitlehner, 15. 5. 2013 11:49:12) Odpovědět

    Dobrý den,

    výdejní doba od 10.45 hod je personálně uzpůsobena v ŠJ U Stadionu, kde máme dvě výdejní patra. V daný čas, který požadujete probíhá personální strava zaměstnanců a zákonná přestávka v práci.

    S pozdravem

    Mitlehner Tomáš

  6. Výdejní doba (Lucie P., 14. 5. 2013 13:03:58) Odpovědět

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda by nebylo možné posunout výdejní dobu ve ŠJ Javornická z 11,30h na 10,45h jako tomu je ve ŠJ U stadionu. Děkuji Lucie P.

  7. RE pochvala (Mitlehner Tomáš, 19. 2. 2013 15:50:14) Odpovědět

    Děkujeme za pochvalu

  8. Pochvala (Hanka, 10. 2. 2013 20:24:39) Odpovědět

    Velmi bych chtěla pochválit jídla vařená ve školní jídelně, jsou chutná, výtečná, myslím, že i sestavený jídleníček je vyvážený a rozhodně mi nepřijde jednotvárný. Nestravuji se zde denně, bohužel bydlím v jiném městě, ale pokud mám možnost, ráda sem zajdu. Spíše bych v dnešní době viděla problém v dětech a vedení ke stravování doma, když kolikrát vidím, co vše děti nejí a vrací netknuté jídlo zpět, tak si říkám, co vlastně konzumují doma a jak jsou v tomto případě vedeny. To však rozhodně není chyba ve školním stravování. I výběr salátů a zálivek chválím! Pěkný den a jen takhle dál!

  9. RE výpis za stravování (Tomáš Mitlehner, 21. 1. 2013 16:57:09) Odpovědět

    Dobrý den,

    výpis není problém. Stačí poslat jméno, příjmení, třídu, školu a email, kam informace zaslat. Žádost zasílejte na info@sjrk.cz

    Mitlehner Tomáš

  10. výpis ze stravování (Nada Yaghobova, 15. 1. 2013 21:22:15) Odpovědět

    Dobrý den, dcera se u vás stravuje, ráda bych věděla, zda poskytujete výpis odebraných obědů plus doplňkového prodeje např. za minulý měsíc? Pokud ano, co musím předložit.
    díky předem za info

  11. Re spokojena (Mitlehner Tomáš - ředitel organizace, 7. 11. 2012 21:46:20) Odpovědět

    Děkujeme za pochvalu. Velmi nás potěšila.

  12. spokojena (Tereza Vankova, 5. 11. 2012 11:08:05) Odpovědět

    Dobry den,chtela jsem Vam timto podekovat.Chodim se stravovat do jidelny U stadionu a jsem velmi spokojena. Nemela jsem jeste jidlo,ktere bych vracela.Maso mekoucke,vse velmi chutne. Muj syn chodi do jidelny Javoricka a take spokojen. To,ze se obcas stane,ze jedno jidlo je jiz vyprodane? No a co...maji dalsi dve a hlady jiste nezustanou.To ,ze kupuji sladkosti apod.je vec rodicu-vychovy , tak mi prijde divne vycitat to jidelne. Muj syn ma take mlsny jazyk a jako kazdemu diteti mu vse nechutna,ale pokud bych mu tolerovala jist pokrmy pouze jim vybrane asi by jedl jen sladkosti a svickovou....coz u nas neni pripustne. Pokud u nekoho ano,pak se nedivym,ze jsou deti obezni. Jeste jednou dekuji spokojena zakaznice.

  13. RE připomínka (Mitlehner Tomáš, 18. 9. 2012 22:56:23) Odpovědět

    Dobrý den,
    k Vašemu dotazu sděluji následující. Vařit každý den rajskou nebo svíčkovou, jak asi uznáte není možné. Naším cílem je, aby se daný pokrm neopakoval více jak jednou za 5 týdnů.
    Sestavování jídelníčku je velmi náročná věc, jak po stránce nutriční, tak i finanční. Momentálně je vepřové maso levnější až o 100,- Kč/kg než maso hovězí. Jestliže chci zahrnout do jídelníčku zajímavé a lákavé pokrmy jako je např. chlazený losos nebo hermelín v listovém těstě na ledovém salátě, který se stal velmi oblíbeným jídlem u dětí, tak nemůžeme z finančních důvodů vařit hovězí maso každý den. Rád bych jen podotknul, že děti platí pouze za suroviny a jak asi sami uznáte, uvařit polévku, hlavní jídlo a k tomu 1 komponent dle vlastního výběru do 30,- Kč je v dnešní době skoro nemožné.
    A to, že děti tloustnou určitě není chyba školní jídelny. Nemyslím si, že nakupování nanuků a limonád se odvíjí od toho, co se daný den v jídelně vaří. Jen pro zajímavost, jsem nedávno v době obědů navštívil cukrárnu nedaleko naší jídelny a ta byla plná dětí kupujících sladkosti. Dnešní doba, kdy všude chybí peníze, samozřejmě nutilo i nás najít cestu, kde chybějící peníze získat. Bohužel i za cenu pro rodiče dětí, tak neoblíbeného doplňkového prodeje.
    Ta doba, kdy nad dětmi stála kuchařka a nutila je dojídat je přežitek z dob minulých. Vše záleží na rodičích, jaké stravovací návyky u dětí zavedou a vysvětlí, jak je důležité jíst luštěniny, ovoce, zeleninu aj. Pokud nejsou děti zvyklé na stravovací návyky z domova, je velmi těžké je to naučit u nás v jídelně. Školní jídelna musí sestavovat jídelníčky dle platných vyhlášek a zákonů, aby děti měly přísun důležitých vitamínů, minerálů aj.
    Dva druhy jídel při rozsáhlé reorganizaci v roce 2011 jsme zavedli, ale mělo to tak velké negativní reakce, že jsme museli obnovit výběr ze tří druhů. Snažíme se, aby bylo vždy třetí jídlo bezmasé a výběr po celou dobu výdeje min. ze 2 druhů , toho vždy musí být jedno jídlo z masa.
    K objednávkovému systému jsem se vyjadřoval u výše uvedeného dotazu.
    S pozdravem
    Mitlehner Tomáš – ředitel organizace

  14. RE objednávka obědů (Mitlehner Tomáš, 18. 9. 2012 22:55:27) Odpovědět

    Dobrý den,
    k Vašemu dotazu sděluji následující. Zavděčit se a uspokojit chutě víc jak 2000 strávníkům je nemožné. Snažíme se sestavovat jídelníčky tak, aby byly zajímavé a pestré a hlavně splňovaly spotřební koš, který určuje výživovou a nutriční hodnotu podávaných pokrmů (luštěniny, maso, zelenina, ovoce, mléko, tuky aj). Další faktor je kapacita kuchyně a personálu. Může se stávat, že není výběr ze tří druhů jídel, ale jen ze dvou. Vše je odvozeno od technologické náročnosti daných pokrmů. Pro příklad plněné bramborové knedlíky s uzeným masem se vařily v jídelně U Stadionu na 550 porcí a na Javornické 300 porcí. Počítáme-li na porci 4 knedlíky, tak si asi dokážete spočítat, kolik daných knedlíků se musí vyrobit. Je to maximální počet porcí, který jsme schopni v personálním obsazení uvařit.
    U objednávkového systému by se nic nezměnilo. Kapacita vařeného jídla by se nenavýšila. Takže by záleželo na rychlosti, kdo dřív si jídlo objedná, ale i tak by se na všechny nedostalo. Druhá změna by nastala, že všichni přihlášení strávníci by byli povinni odebírat stravu a neustále se přihlašovat a odhlašovat, což není populární krok a žádaná věc. Dnes si strávníci platí pouze to, co skutečně odeberou a nemusí myslet v nepřítomnosti na odhlašování a přihlašování stravy.
    S pozdravem
    Mitlehner Tomáš – ředitel organizace

  15. Připomínka (Martina Retová, 18. 9. 2012 9:35:25) Odpovědět

    Dobrý den,
    mám připomínky k jednostranosti Vašeho jídelníčku a to neustále se opakující vepřové maso. Již 3. týden od začátku školního roku není ani 1x týdně maso hovězí, které je určitě pro děti výživnější než maso vepřové. A také děti si určitě více pochutnají na rajské či svíčkové omáčce, než na vepřovém mase na celeru, jalovci, smetaně, lašským, španělským způsobem či zabijačkové směsi, které děti snad ani nechtějí jíst, proto si dokupují pečivo, nanuky, sladké limonády a rodiče to platí. Navíc když dnes a denně je možné slyšet a hlavně vidět, že děti tloustnou, mě přijde tento způsob stravování nevhodný.
    Zajisté chápu, že hovězí maso je určitě dražší a je třeba šetřit, ale není možné vařit třeba 2 druhy obědů (kvalitnějších) a přihlašovat se třeba předem s možností přes internet?
    Děkuji za odpověď.

  16. objednávka obědů (Matoušková, 17. 9. 2012 14:40:24) Odpovědět

    Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o zavedení
    objednávky jídel u dětí ve škole. Dcera v 6. třídě chodí na obědy 4x v týdny až v 13,30 a již minulý týden na ní vždy zbylo pouze jídlo, které nejí.
    Když se podívám například na středu tak výběr je
    vepřevá pečeně, zabijačková směs - zabijačky nejíme, hrachová kaše - také nejí. Bylo by tedy dobré, kdyby si mohla objednat dopředu jídlo č. 1 a až půjde v 13,40 na oběd, tak aby ho tam měla.
    Nejsem jediný rodič, který to takto vidí, protože jestliže máme platit za obědy, tak bych chtěla, aby také na obědy chodila a neposlouchala děti před jídelnou , že volají mamince, že na oběd nejdou, že tam zůstali jídla, které nechtějí.
    Sdělte mi prosím Vaše vyjádření, ráda bych informovala rodiče na zítřejší třídní schůzce.
    díky Matoušková

předchozí 1 | 2
následující

Kontakt

Školní jídelna RK
U Stadionu 1229, Rychnov nad Kněžnou
+420 494 534 707
FAX +420 494 535 802
72553588
DIČ CZ72553588